Dosar penal în urma accidentului lui Igor Dodon

Inspectoratul General al Poliției anunță luni că a pornit un dosar penal ”pentru stabilirea tuturor circumstanțelor și luarea unei decizii legale”, după accidentul de duminică de pe traseul Chișinău-Ungheni în care a fost implicat șeful statului, Igor Dodon.

Potrivit poliției, accidentul s-a produs, după ce un camion de model „Mercedes”, la volanul căruia se afla un bărbat în vârstă de 40 de ani, a intrat pe contrasens și a lovit frontal coloana oficială. ”Automobilul de model „Mercedes”, ce aparține Serviciului Protecție și Pază de Stat  a derapat de pe traseu și s-a inversat. Ulterior, camionul a tamponat unitatea de transport „VW Touareg” care face parte din coloana oficială, derapând de pe traseu pe acostament. Două mașini din coloana oficială a Președintelui Republicii Moldova au fost implicae în accident”, se arată într-un comunicat de presă al Inspectoratului General al Poliției.

În urma impactului, președintele țării, Igor Dodon și doi membri ai familiei au fost transportați la spital. De asemenea, la spital a ajuns și șoferul camionului, care s-ar face vinovat de producerea accidentului. Galina Dodon, mama președintelui Igor Dodon, continuă să fie internată la Institutul de Medicină Urgentă unde a și fost supusă unei intervenții chirurgicale. Femeia a suferit o fractură la antebraț. Igor Dodon și fiul său Bogdan au fost externați duminică, la scurt timp după ce au fost consultați de medicii de la Urgență.

Inspectoratul General al Poliției nu precizează însă unde se deplasa duminică Igor Dodon, împreună cu membrii familiei și cât de legal este să circule, împreună cu aceștia în mașina prezidențială. La prima vedere, normele de protocol ar fi fost încălcate.

În seara zilei de duminică, Igor Dodon a scris pe pagina sa de Facebook, că totul este în ordine, fără traumatisme grave, nici în cazul lui și nici a membrilor familiei. ”Mulțumim tuturor celor din țară și de peste hotare, care au avut gânduri bune pentru mine și familia mea. Mulțumesc tuturor celor care mi-au transmis mii de mesaje, la care însă nu reușesc să răspund acum.Fiți atenți și aveți grijă de voi și de cei dragi vouă”, se arată în mesajul lui Dodon.

Președintele Parlamentului, Andrian Candu susține că a discutat cu șeful statului ca să se asigure că este bine, după accidentul de duminică. ”Dincolo de competiția politică, indiferent de simpatii și antipatii, trebuie să rămânem oameni. Comentariile care au invadat spațiul public m-au dezamăgit. Trecem printr-o criză de moralitate când lupta pentru putere este pusă mai sus decât compasiunea și omenia. Personal, am trecut printr-o tragedie în familie legată de un grav accident auto. Recuperarea a fost grea, dar posibilă datorită susținerii de care am avut parte”.

”În istorie țările și societatea s-au dezvoltat și au avut salturi calitative numai împinse de emoții pozitive și încredere. Dezvoltarea statului nostru și a noastră ca societate este posibilă numai prin toleranță, respect reciproc și grijă. Indiferent că acesta este Președintele Republicii Moldova, cei 7 cetățeni turci și familiile lor sau alți oameni, compasiune, înțelegere și respect trebuie sa fie pentru toți. Dle Președinte, Igor Dodon, recuperare cât mai grabnică. Sănătate familiei și celorlalți implicați în accident”,  a scris Candu pe pagina sa de Facebook.

Materialul a fost difuzat la RFI România

Opiniile exprimate în rubrica de bloguri sunt asumate în totalitate de bloggeri şi nu reprezintă neapărat poziţia CIJM.

Toți bloggerii portalului