Journalismfund.eu oferă granturi pentru articole transfrontaliere

Journalismfund.eu acceptă în prezent cererile pentru granturile europene 2019 pentru articole transfrontaliere, care vin să sprijine jurnaliștii profesioniști care au idei bune pentru cercetarea transfrontalieră și a afacerilor europene. Subiectele trebuie să fie relevante pentru grupurile țintă europene. Consiliul de administrație al Journalimsfund.eu, managerul acestuia și membrii juriului se angajează să păstreze secretul cu privire la tipul și detaliile aplicațiilor.

Data limită: 14 ianuarie 2019

În 2019, sunt prevăzute 175.000 de euro, care vor fi distribuite în patru runde de aplicații. Banii provin de la Fundația Adessium și de la Fundația pentru o Societate Deschisă.

Criterii de eligibilitate

Journalismfund.eu sprijină jurnaliștii care trăiesc într-o țară a Consiliului Europei (Europa geografică). În dependență de relevanța pentru subiect, pot fi acceptați și membri ai echipei din alte țări.

- Solicitanții de granturi trebuie să fie jurnaliști profesioniști
- Numai persoanele fizice sunt eligibile
- Elevii nu sunt eligibili
- Jurnaliștii care au beneficiat anterior de o bursă de la Journalismfund.eu pot aplica din nou, dar juriul va include rezultatul granturilor anterioare în evaluarea noii cereri

Cum să aplicați

Solicitanții pot aplica online.

Țările eligibile: Albania, Andorra, Armenia, Austria, Azerbaidjan, Belarus, Belgia, Bosnia și Herțegovina, Bulgaria, Croația, Cipru, Cehia, Danemarca, Estonia, Finlanda,Franța, Georgia, Germania, Grecia, Ungaria, Islanda, Irlanda, Italia, Kazahstan, Kosovo, Letonia, Liechtenstein, Lituania, Luxemburg, Macedonia, Malta, Moldova, Monaco, Muntenegru, Olanda, Norvegia, Polonia, Portugalia, România, Rusia, San Marino, Serbia, Slovacia, Slovenia, Spania, Suedia, Elveția, Turcia, Ucraina, Marea Britanie (Marea Britanie), Vatican.

Pentru mai multe informații, accesați aici.