Un nou program de granturi pentru investigații jurnalistice transfrontaliere

Fundația germană Robert Bosch oferă un nou program de finanțare pentru investigații transfrontaliere. Programul Reporteri în teren promovează proiecte de cercetare ale jurnaliștilor din întreaga Europă. Acesta oferă granturi de până la 5.000 de euro echipelor internaționale, pentru cercetarea transfrontalieră a unui subiect la alegerea lor.

Echipele selectate vor primi nu doar grantul, ci și mentorat profesional și asistență pentru călătoriile de cercetare oferite de Programul Bosch. Mai mult decât atât, ele vor participa la un atelier de lucru la Berlin, unde echipele se pot întâlni cu experți invitați și vor face schimb de experiență cu alte echipe.

Echipele care aplică trebuie să fie din cel puțin două din următoarele țări: Albania, Armenia, Austria, Azerbaidjan, Belarus, Belgia, Bosnia și Herțegovina, Bulgaria, Croația, Republica Cehă, Danemarca, Estonia, Finlanda, Franța, Georgia, Grecia, Germania, Ungaria, Irlanda, Italia, Kosovo, Letonia, Lituania, Macedonia, Muntenegru, Olanda, Norvegia, Polonia, Portugalia, Republica Moldova, România, Rusia, Serbia, Spania, Slovacia, Slovenia, Suedia, Elveția, Turcia, Ucraina și Marea Britanie.

Vezi mai multe detalii aici.