CIJM lansează în premieră pentru Moldova o serie de dezbateri - concurenții electorali sunt chemați la discuții cu jurnaliștii de investigație

Centrul de Investigații Jurnalistice din Moldova dă startul unor dezbateri publice, în cadrul Campaniei „Prezidențiale transparente”, cu candidații în alegerile din 30 octombrie 2016.

Prima dezbatere va avea loc luni, 26 septembrie, și va dura în jur de două ore (14.00–16.00).  La fiecare eveniment sunt invitați câte trei candidați, conform listei de înregistrare la Comisia Electorală Centrală. Discuțiile vor fi transmise în direct pe portalurile Anticoruptie.md și Investigatii.md.

„Este important ca cetățenii să fie informați despre ce reprezintă candidații care aspira la funcția supremă în stat și noi vrem, prin aceste discuții publice,  să le oferim cetățenilor posibilitatea de a-i cunoaște mai bine pe candidați. Jurnaliștii de investigație sunt cei care documentează anchete privind integritatea demnitarilor, averilor lor nedeclarate, implicarea în afaceri dubioase, de aceea ei sunt cei care vor pune întrebări celor implicați în cursa prezidențială”, spune Cornelia Cozonac, președinta CIJM.

Campania pentru prezidențiale transparente este organizată de Centrul de Investigații Jurnalistice, în parteneriat cu Ziarul de Gardă și Centrul pentru Analiză și Prevenire a Coruptiei (CAPC),  în cadrul proiectului „Shining a light on electoral Transparency in Moldova”, desfășurat cu suportul Freedom House.