ONG-urile de media condamnă limbajul deputatului Anatolie Labuneț în raport cu reportera TV8, Natalia Ghețu

Organizațiile neguvernamentale de media condamnă limbajul injurios folosit de către deputatul fracțiunii Partidului Socialiștilor Anatolie Labuneț în raport cu reportera postului de televiziune TV8.

La 1 iulie 2020, o reacția inadecvată a membrului Legislativului a fost surprinsă într-un video publicat pe o rețea de socializare. Mai exact, drept răspuns la întrebările adresate de către reportera Natalia Ghețu, deputatul a lansat la adresa jurnalistei exprimări licențioase, care lezează onoarea şi demnitatea persoanei, și contravin normelor de conduită general acceptate într-o societate democratică.

Organizațiile semnatare își manifestă indignarea în raport cu acest fapt și consideră acest comportament inadecvat pentru o persoană care exercită funcții publice, în special pentru un exponent al puterii legislative.

Cerem deputatului Anatolie Labuneț să exprime scuze publice în adresa reporterei TV8 Natalia Ghețu și să adopte un limbaj și comportament decent, abținându-se pe viitor de la manifestarea oricăror forme de intoleranță în raport cu jurnaliștii și instituțiile mass-media.

Totodată, solicităm conducerii Parlamentului și fracțiunii PSRM să ia act de comportamentul inadecvat al deputatului și să vină cu o reacție sancționatoare în acest sens.
 
Centrul pentru Jurnalism Independent
Asociaţia Presei Independente
Asociația Jurnaliștilor de Mediu și Turism Ecologic

Centrul de Investigaţii Jurnalistice
Asociația Telejurnaliștilor Independenți
 
Asociația Presei Electronice
Comitetul pentru Libertatea Presei 
Centrul  „Acces-Info”