ONG-urile de media condamnă limbajul politicianului Renato Usatîi în raport cu jurnalista TV8 Mariana Rață

Organizațiile neguvernamentale de media condamnă limbajul folosit de către liderul „Partidului Nostru”, Renato Usatîi, în raport cu jurnalista Mariana Rață.

 

La 5 mai 2021, Renato Usatîi a manifestat un comportament inadecvat în raport cu moderatoarea emisiunii „Cutia Neagră”. Mai exact, drept răspuns la întrebările adresate de către jurnalista Mariana Rață, politicianul a lansat la adresa moderatoarei acuzații și exprimări nepotrivite, care lezează onoarea şi demnitatea persoanei și contravin normelor de conduită general acceptate într-o societate democratică.

Organizațiile semnatare își manifestă indignarea în raport cu acest comportament inadecvat, reamintind că acesta nu este primul caz când politicianul manifestă o atitudine inadmisibilă în raport cu presa.

Cerem politicianului Renato Usatîi să exprime scuze publice la adresa jurnalistei TV8 Mariana Rață și să adopte un limbaj și comportament decent, abținându-se pe viitor de la manifestarea oricăror forme de intoleranță în raport cu jurnaliștii și instituțiile mass-media.

Centrul pentru Jurnalism Independent
Asociația Jurnaliștilor de Mediu și Turism Ecologic
Asociația Media-Guard
Asociaţia Presei Independente
Centrul  Acces-Info”
Centrul de Investigații Jurnalistice
Comitetul pentru Libertatea Presei