Cum au votat cetățenii români din R.Moldova la europarlamentare?

Cei mai mulți cetățeni români din R. Moldova, care au participat la alegerile europarlamentare și-au dat votul pentru Partidul Național Liberal. În R.Moldova, PNL a obținut peste 13 mii de voturi, potrivit datelor Biroului Electoral Central al României.

Pe cea de-a doua poziție găsim Partidul Mișcarea Populară, condus de Traian Băsescu. Puțin peste 10 mii de români din R.Moldova au ales formațiunea fostului președinte. Alianța 2020 USR-PLUS ajunge pe locul trei, cu peste 3, 5 mii de voturi, iar pe locul patru găsim Partidul Social Democrat, cu 3,2 mii de voturi.

Pentru unionistul George Simion au votat 2,1 mii de oameni, ajungând pe locul 5. ”Pro-România”, partidul condus de fostul premier al României, Victor Ponta obține 1,5 mii de voturi, scrie portalul agora.md.

Pe listele acestei formațiuni a candidat și Iurie Leancă, actualul vicepremier pentru Integrare Europeană a R.Moldova. ”Pro România” a obținut două mandate în noul Parlament European. Mai multe voci spun că deși Leancă ocupă a patra poziție pe lista formațiunii, are șanse să ajungă totuși în forul legislativ european, întrucât alți doi candidați din fața acestuia ar putea să se retragă.

La alegerile europarlamentare, în R. Moldova au votat aproape 38 de mii de cetățeni români. 35 de secții de votare au fost deschise pentru scrutinul de duminică. Mii de oameni au fost nevoiți să aștepte ore în șir pentru a-și exercita dreptul la vot, iar mulți nici nu au reușit să ajungă la urnele de vot. 

Materialul a fost realizat de RFI România.

 

Opiniile exprimate în rubrica de bloguri sunt asumate în totalitate de bloggeri şi nu reprezintă neapărat poziţia CIJM.

Toți bloggerii portalului