Tomac: ”Zeci de autocare din Transnistria au trecut Nistrul și votează masiv în secțiile de pe teritoriul R.Moldova”

Preşedintele Partidului Mișcarea Populară din România, Eugen Tomac susține că zeci de autocare din Transnistria au trecut deja Nistrul și votează masiv în secțiile deschise pe teritoriul R. Moldova, special pentru cei din zona de conflict. 

”A început votul peste Prut. Sunt alegeri decisive pentru următorii zece ani pentru R. Moldova. Bătălia nu este despre cine va conduce sau nu, ci despre anexarea din nou a R. Moldova de către Rusia”, a scris Eugen Tomac pe pagina sa de Facebook. Spre deosebire de cetățenii R. Moldova care invocă dezamăgirea sau lehamitea, prorușii ies la vot, susține președintele Partidului Mișcarea Populară din România.

”Zeci de autocare din Transnistria au trecut deja Nistrul și votează masiv în secțiile deschise pe teritoriul R. Moldova special pentru cei din zona de conflict. Ei știu de ce s-au mobilizat, rămâne de văzut dacă și cetățenii moldoveni, care întotdeauna s-au mobilizat în ceasul al 12-lea știu pentru ce sa iasă masiv la vot!Acum ori niciodată!”, a mai scris Eugen Tomac pe pagina sa de Facebook.

Să spunem că, zeci de autocare cu alegători din stânga Nistrului au fost zărite la Șoldănești, Căușeni, Rezina. În preajma autocarelor au fost văzute persoane care purtau veste albastre cu sigla Partidului Democrat din Moldova.

În acest an, este permisă, pentru dată, agitația electorală, chiar în ziua scrutinului. Astfel, alegătorii primesc pliante ale candidaților, chiar înainte de a intra în secțiile de votare. Reprezentanți ai Partidul Socialiștilor au fost văzuți la Doroțcaia, cei de la Partidul Democrat, la secții de votare din Chișinău. În unele sate sunt instalate chiar corturi ale candidaților, în preajma secțiilor de votare.

Precizăm că, pe parcursul zilei de duminică, observatorii nu vor face declarații privind încălcările sesizate în timpul procesului electoral.Comisia Electorală Centrală a adoptat un regulament prin care interzice observatorilor să facă declarații publice în timpul votării. Observatorii Promo-Lex promit să vină cu detalii după închiderea secțiilor de votare, mai exact după ora 21.00, privind desfășurarea scrutinului, iar luni, la ora 11:00, vor susține o conferință de presă pe marginea alegerilor parlamentare.

Materialul a fost realizat de RFI România.

Opiniile exprimate în rubrica de bloguri sunt asumate în totalitate de bloggeri şi nu reprezintă neapărat poziţia CIJM.

Toți bloggerii portalului