Valeria Vițu

Igor Dodon, întrevedere cu ambasadorul Franței la Chișinău

Președintele moldovean, Igor Dodon a avut, marți, o întrevedere cu ambsadorul Franței în R.Moldova, Pascal Le Deunff. Cei doi au discutat subiecte legate de cooperarea biltarelă și s-au referit la importanța alegerilor parlamentare din R.Moldova, din 24 februarie.

La întrevederea cu ambasadorul Franței în R.Moldova, șeful statului, Igor Dodon a ținut să sublinieze că problema primordială este legitimitatea internă și cea internațională a viitorului Parlament. În acest context, spune Dodon, ”este necesar să depunem eforturi pentru asigurarea organizării unor alegeri transparente și să nu admitem scenarii distructive după acestea”.

Dodon i-a dat asigurări dimplomatului francez că nu participă în cursa electorală.”Am decis să mă concentrez asupra soluționării problemelor stringente ale țării și îndeplinirii sarcinilor principale ale politicii externe în vederea stabilirii unor relații echilibrate cu partenerii internaționali”, a declarat Dodon la întrevederea cu Pascal Le Deunff.

Să spunem că, Igor Dodon, liderul informal al Partidului Socialiștilor din R.Moldova a anunțat recent că mizează pe victoria absolută a formațiunii în alegerile din 24 februarie și pledează pentru trecerea la forma prezidențială de guvernare. O soluție de alternativă ar fi convocarea alegerilor parlamentare anticipate.

Precizăm că, Partidul Liberal de la Chișinău a contestat deja implicarea lui Dodon în campania electorală și a cerut Comisiei Electorale Centrale excluderea Partidului Socialiștilor din cursa electorală. Liberalii susțin că Dodon și-a anunțat deschis sprijinul pentru PSRM, cu diverse ocazii, ”încălcând angajamentul de a fi președintele tuturor cetățenilor”.

Într-un comunicat de presă al Președinției se arată totuși că instituția ”nu se implică în lupta electorală a forțelor politice, iar președintele țării nu intenționează să reacționeze la provocări, oricare e natura lor, mai ales că majoritatea atacurilor de acest fel au fost deja reflectate anterior în spațiul public, inclusiv în campaniile electorale precedente”. 

Materialul a fost realizat de RFI România.

Opiniile exprimate în rubrica de bloguri sunt asumate în totalitate de bloggeri şi nu reprezintă neapărat poziţia CIJM.

Toți bloggerii portalului