Cel mai important premiu de jurnalism al UE, deschis pentru candidaturi din Armenia, Azerbaidjan, Georgia, Moldova și Ucraina

Premiul Lorenzo Natali pentru mass-media, cel mai important premiu de jurnalism al UE, a fost deschis pentru candidaturi, inclusiv pentru mass-media și jurnaliști din Armenia, Azerbaidjan, Georgia, Moldova și Ucraina. Premiul recunoaște și onorează activitatea jurnaliștilor din întreaga lume care pun în lumină cele mai presante provocări globale.

Comisia Europeană invită jurnaliștii care relatează despre subiecte legate de inegalitate, eradicarea sărăciei, dezvoltare durabilă, mediu, biodiversitate, acțiune climatică, digital, locuri de muncă și ocuparea forței de muncă, educație și dezvoltarea competențelor, migrație, sănătate, pace, democrație și drepturile omului să se înscrie online.

Sunt eligibile materiale scrise, audio-vizuale sau multimedia în una dintre următoarele categorii:

  • Premiul pentru cel mai bun Jurnalist Debutant: reportaje realizate de jurnaliști cu vârste cuprinse între 18 și 25 de ani la data depunerii candidaturii.
  • Premiul pentru Jurnalism de Investigație: reportaje care au ca scop dezvăluirea unor probleme grave, cum ar fi infracțiunile, nedreptățile, corupția sau neregulile comise de corporații, și dezvăluirea acestora publicului.
  • Premiul pentru Jurnalism de Reportaj: Reportaj axat pe divertisment, educare, implicare sau informare a publicului.
  • Premiul Special: ediția din 2024 va recunoaște lucrările de foto-jurnalism publicate de un organ de presă cu sediul în una dintre țările eligibile.

Cererile pot fi scrise în orice limbă, dar trebuie să fie însoțite de o traducere în una dintre limbile concursului: engleză, franceză, spaniolă, germană sau portugheză.

Câștigătorul fiecărei categorii va primi un premiu de 10 000 de euro, iar câștigătorului categoriei „Cel mai bun Jurnalist Emergent” i se va oferi, de asemenea, un stagiu de practică sau un stagiu de formare la un partener media.

Câștigătorii vor fi anunțați în cadrul ceremoniei de decernare a Premiului Lorenzo Natali, care va avea loc la Bruxelles în cursul anului 2024.

TERMENUL LIMITĂ pentru depunerea candidaturilor este 30 iunie.

Tipul oportunității: Premiu, 

Toate detaliile despre premiu sunt disponibile în Comunicatul de presă al Comisiei Europene.

Informații detaliate despre Premiul Lorenzo Natali 2024 – ediția a 32-a.