Concurs de selectare a nouă parteneri din mass-media locală din Moldova în cadrul proiectului ”Consolidarea Independenței în Mediile de Comunicare în Moldova, Ucraina și Georgia”

Centrul pentru Jurnalism Independent în parteneriat cu Internews lansează proiectul transfrontalier „Consolidarea Independenței în Mediile de Comunicare în Moldova, Ucraina și Georgia”.

Noul proiect are ca scop îmbunătățirea accesului la informații utile pentru cetățenii din Moldova, Ucraina și Georgia, prin consolidarea capacității mass-mediei locale, aplicarea inovațiilor în jurnalism, încurajarea dialogului în rândul tinerilor, instruirea persoanelor în etate privind accesul la internet și stimularea colaborării între jurnaliștii din cele trei țări.

Proiectul va promova valorile jurnalismului etic și integru, predilecția pentru relatarea factologică, independența politicii editoriale a instituțiilor de presă, libertatea exprimării, inclusiv online.

În Moldova, nouă instituții mass media vor fi selectate în calitate de parteneri ai proiectului. Ei vor fi implicați în pregătirea unei serii de pachete multimedia intitulate ”Moldova Plus”. 

Mai multe detalii găsiți aici.