Concurs deschis pentru bursa Vaclav Havel 2017-2018 pentru tinerii jurnaliști

Data limită: 31 mai 2017
Deschis pentru: participanți din Armenia, Azerbaidjan, Belarus, Georgia, Moldova, Ucraina și Federația Rusă
Bursa: bursă lunară, locuință, asigurare și achitarea costurilor de călătorie spre Praga și înapoi

Descriere

Radio Europa Liberă (REL) a deschis concurs pentru bursa în jurnalism Václav Havel 2017-2018.

Scopul bursei este de a sprijini jurnaliștii tineri din țările care nu au libertatea și independența în mass-media pentru a-și exercita profesia în sprijinul pluralismului. Este inspirată de credința președintelui ceh Václav Havel în rolul transformator al jurnalismului în curmarea tiraniei și opresiunii.

Bursierii selectați sunt plasați într-un serviciu lingvistic la sediul companiei din Praga, unde primesc instruire și îndrumare la locul de muncă, în timp ce lucrează alături de profesioniștii experimentați ai REL. Programul le asigură abilități multimedia de ultimă oră, implicându-i în discuțiile editoriale zilnice. Aceasta îi ajută să fie atât buni profesioniști, cât și lideri în comunitățile lor.

Eligibilitate

Sunt acceptate cereri din partea jurnaliștilor din Armenia, Azerbaidjan, Belarus, Georgia, Moldova, Ucraina și Federația Rusă.

Bursa

Bursele sunt pentru un termen de opt luni. Bursierii vor petrece șase luni la sediul Radio Europa Liberă din Praga, unde se vor bucura de un serviciu lingvistic adecvat pentru a beneficia de formare zilnică, de instruire la locul de muncă și îndrumare în timp ce lucrează alături de profesioniștii experimentați ai REL. Cu o lună înainte de plecarea la Praga, beneficiarii bursei vor fi repartizați la un birou local al REL pentru a înțelege mai bine rolul local și practicile editoriale ale REL și pentru a se întâlni cu personalul local. Bursierii se vor întoarce la birou în ultima lună a programului.

Se acordă o indemnizație lunară la birou și la Praga, pentru locuință, asigurare și călătorii spre Praga și înapoi.

Aplicația 

Bursele se acordă în bază de concurs. Solicitanții eligibili vor fi din partea unei țări din Parteneriatul Estic sau din Federația Rusă, vor avea cel puțin doi ani de experiență de jurnalist, un angajament demonstrat față de jurnalism ca profesie și misiunea REL și vor cunoaște avansat limba engleză.

Bursa este valabilă între 1 noiembrie 2017 și 30 iunie 2018.

Cererile trebuie trimise în engleză la havelfellowship@rferl.org până la 31 mai 2017.

Candidații vor fi informați despre selecția lor până la data de 30 iunie 2017.

Pentru a vă înscrie, înregistrați-vă AICI.