Granturi: accelerator pentru media (Europa)

Institutul Internațional de Presă (IPI) lansează programul Transition Accelerator. Cererile pentru granturi pot fi depuse de mass-media din Austria, Albania, Belgia, Bulgaria, Bosnia și Herțegovina, Ungaria, Germania, Grecia, Danemarca, Irlanda, Spania, Italia, Kosovo, Letonia, Lituania, Luxemburg, Malta, Moldova, Țările de Jos, Macedonia de Nord, Polonia, Portugalia, România, Serbia, Slovacia, Slovenia, Finlanda, Franța, Croația, Muntenegru, Republica Cehă, Suedia, Estonia sau Ucraina.

Programul este conceput cu o durată de opt luni, pentru organizațiile media care doresc să crească și să experimenteze cu noi investiții în transformarea digitală, produse editoriale și modele de afaceri. Programul oferă finanțare, consiliere personalizată, introducere în noi instrumente și recomandări pentru a ajuta la identificarea nevoilor pieței, a debloca noi oportunități și a crea soluții durabile pentru transformarea digitală în continuare.

Sunt invitate să participe în program redacțiile care au o sarcină sau o problemă clar definită, pentru care se caută rezolvare.

Valoarea granturilor este de până la 20.000 de euro.

Termen limită pentru aplicare - 18 august.

Mai multe detaliilși condițiile de participare la concurs sunt disponibile pe site-ul IPI.