Suport pentru dezvoltare Web pentru Programul Freedom House în Moldova

Misiunea noastră :
Freedom House este o organizație independentă  cu sediul in SUA , care are drept scop  promovarea libertății în lume. Astăzi, cînd peste două miliarde de oameni trăiesc sub dominație opresivă, Freedom House critică principalele amenințări la adresa democrației și oferă cetățenilor posibilitatea să își exercite drepturile lor fundamentale. Noi analizăm provocările la adresa libertății; pledăm pentru  mai multe libertăți politice și civile; și sprijinim activiștii din prima linie  in apararea  drepturilor omului și  promovarea schimbărilor democratice. Fondată în 1941, Freedom House a fost prima organizație americană care luptă pentru  promovarea libertății la nivel global.

Prezentare generală a consultanței:
Freedom House  solicită  propuneri pentru un dezvoltator web cu sediul în Republica Moldova. Dezvoltatorul web va elabora  o platformă web de bază,  ușor de utilizat, și cost-eficientă, care va fi  parte integrantă a unei activități inovatoare, în cadrul unui nou program finanțat de  Departamentul  SUA  și implementat de Freedom House. Obiectivul principal  al acestei platforme este găzduirea a două mari evenimente  tematice hack-a-thon  în 2017 bazate   pe șapte teme  pre-identificate. Dincolo de hack-a-thons (hackaton), platforma online va fi utilizată pentru discuțiile actuale, moderate on-line, pe fiecare din cele șapte teme.

Cerințe pentru Platforma Web:

1.1 Platforma trebuie să aibă o interfață foarte simplă, curată, în culori neutre. Animația trebuie să fie minimă.

1.2 Platforma trebuie să aibă capacitatea de a trece cu ușurință între limbile română, rusă și engleză.

1.3 Funcția de bază a platformei este abilitatea de a posta "soluții" (răspunsuri) la  temele pre-identificate (postări originale).

1.4 Platforma trebuie să fie echipata să susțină discuții moderate online. Pentru fiecare răspuns postat, va exista o  opțiune "up-vote" și "down-vote", astfel încât suplimentar la comentarii datele să poată fi colectate pentru a evalua ratingul public de ansamblu a soluțiilor propuse.

1.5 Platforma  trebuie să sprijine clasamentul  vizual automat de discuții on-line bazate pe  voturi sus / jos sau volum de participare.

1.6 Platforma trebuie dezvoltată pentru interfață de calculator, dar să fie accesibilă și pe dispozitive Android și iOS, inclusiv tablete, precum și un suport  pentru versiuni  mai vechi ale sistemului de operare (Android 2.3+, iOS 6.x). 

1.7 Platforma trebuie să prezinte capacitatea de socializare, pentru a permite utilizatorului să distribuie  articolul curent in rețelele sociale, e-mail , salva în fișier individual etc.

1.8 Platforma trebuie să aibă o funcție de căutare, care poate stoca istoricul cu o opțiune pentru a ajunge rapid la rezultatele căutării anterioare.

1.9 Se va acorda prioritate soluțiilor rentabile, care fac utilizarea eficientă a resurselor tehnologice existente. Utilizarea platformelor open-source (cu sursa deschisă)  este puternic încurajată.

Cerințe de aplicare:
Toți cei interesati trebuie să prezinte o propunere, buget, plan, curriculum vitae, și  portofoliu la eurasia@freedomhouse.org  până la 1 ianuarie 2017. Cererile vor fi evaluate pe  masură ce vin. Cererile incomplete nu vor fi luate în considerare. Oferirea unui răspuns la cererea de propunere nu  obligă Freedom House să angajeze consultantul pentru a furniza serviciile solicitate. Costurile de pregatire si inaintare a acestei propuneri vor fi asumate de partea care participa la concurs.