„Urmărește banii”. Money trail oferă granturi de până la 50.000 de euro

În cadrul programului Money Trail, Journalismfund.eu oferă granturi pentru echipe mixte de jurnaliști din Africa, Asia și Europa pentru a investiga fluxurile financiare ilicite transfrontaliere, abuzurile fiscale și corupția de pe cele trei continente. Granturile sunt acordate jurnaliștilor exclusiv pe site-ul Journalismfund.eu, fără vreo implicare, la orice etapă, a consorțiului.

Doar echipe intercontinentale de jurnaliști constând din cel puțin un jurnalist african, unul din Asia și / sau un jurnalist european pot candida. Fiecare echipă trebuie să fie formată din jurnaliști de pe cel puțin două continente.

Pentru a fi eligibile să participe, echipele trebuie să se asigure că povestea lor va fi publicată pe cel puțin două continente. Prin urmare, în timpul procedurii de înscriere vor fi încărcate scrisori de intenție pentru publicare de la organizații mass-media de pe cel puțin două continente.

Pentru cine: Echipe intercontinentale de jurnaliști. 

Mărimea grantului: 350.000 €

Există 10 runde de înscriere în total pentru acest proiect. Trei runde au trecut deja, iar în următorii doi ani vor avea loc încă șapte runde. Suma totală pentru un apel este de aproximativ 50.000 de euro. Banii provin din Dutch Nationale Postcode Loterij.

Următorul deadline: 25 martie 2019

Vor exista patru runde de înregistrare în 2019. Fiecare rundă va fi precedată de o sesiune de consiliere pre-aplicare pentru cei interesați.

Pentru mai multe informații despre proiectul The Money Trail, vizitați site-ul.

Doriți să aplicați pentru granturile Money Trail? Vizitați această pagină.

Money Trail este un proiect de colaborare între mai multe organizații de jurnalism - Journalismfund.eu, Finance Uncovered, Free Press Unlimited - și Oxfam Novib.