Apel de înscriere la un training privind integritatea în Justiție, pentru jurnalişti: baze de date, studii de caz, reforme

Centrul de Investigaţii Jurnalistice anunță înscrierea la un training pentru reporterii interesați de subiectele din domeniul Justiției. Sesiunea se va desfășura în perioada 29 - 30 septembrie.

În cadrul trainingului, participanţii vor învăţa să documenteze subiecte din Justiție folosind bazele de date, să utilizeze corect noțiunile din domeniu, vor afla care este traseul unui dosar, cum să formuleze corect solicitările de informaţie, dar şi cum este testată integritatea unui magistrat şi a unui procuror. Totodată, jurnaliștii vor afla de la avocaţi cu experienţă despre impactul deciziilor CEDO asupra Justiţiei din Republica Moldova.

Cine se poate înscrie?

Jurnaliştii interesați de abordarea subiectelor din Justiție.

Doritorii să participe la training sunt rugaţi să expedieze un CV actualizat la adresele de e-mail viktoria.dodon@gmail.com şi info@anticoruptie.md. Telefon: 078803017. Persoane de contact - Anastasia Nani şi Victoria Dodon. 

Termenul-limită de înscriere este luni, 25 septembrie. Numărul de locuri este limitat.

Training-ul este parte a proiectului „Mobilizarea societății civile cu scopul de a susține integritatea în sectorul Justiţiei în Republica Moldova”, desfășurat de Centrul de Investigații Jurnalistice şi Freedom House, cu susţinerea financiară a Departamentului de Stat al SUA.