Apel de înscriere la un training privind integritatea în Justiție, pentru jurnalişti începători: baze de date, studii de caz, reforme

Centrul de Investigaţii Jurnalistice anunță înscrierea la un nou training pentru reporterii începători interesați de subiectele din domeniul Justiției. Sesiunea se va desfășura în perioada 2 - 3 februarie.

În cadrul trainingului, participanţii vor învăţa să documenteze subiecte din Justiție folosind bazele de date, să utilizeze corect noțiunile din domeniu, vor afla care este traseul unui dosar, cum să formuleze corect solicitările de informaţie, dar şi cum este testată integritatea unui magistrat şi a unui procuror. La fel, vor înţelege de ce a fost necesară reforma Justiţiei. 

Cine se poate înscrie?

Jurnaliştii începători sau studenţi de la facultăţile de Jurnalism interesați de abordarea subiectelor din Justiție.

Doritorii să participe la training sunt rugaţi să expedieze un CV actualizat la adresele de e-mail viktoria.dodon@gmail.com şi info@anticoruptie.md. Telefon: 078803017. Persoane de contact - Anastasia Nani şi Victoria Dodon. 

Training-ul este parte a proiectului „Mobilizarea societății civile cu scopul de a susține integritatea în sectorul Justiţiei în Republica Moldova”, desfășurat de Centrul de Investigații Jurnalistice şi Freedom House, cu susţinerea financiară a Departamentului de Stat al SUA.