Apel de înscriere la un training privind integritatea în Justiție, pentru reporteri începători: noțiuni generale, baze de date și studii de caz

Centrul de Investigaţii Jurnalistice anunță înscrierea la un training pentru reporterii începători, interesați de subiectele din domeniul Justiției. Sesiunea se va desfășura în perioada 19-20 mai, în limba română.

În cadrul trainingului, participanţii vor învăţa să documenteze subiecte din Justiție folosind bazele de date, să folosească corect noțiunile din domeniu, vor învăţa cum este pornit un dosar și care este traseul acestuia. Totodată, jurnaliștii vor afla de la experţi de ce a fost necesară reforma Justiţiei şi cum a fost implementată în Republica Moldova. 

Cine se poate înscrie?

Jurnalişti începători, interesați de abordarea subiectelor din Justiție.

Doritorii să participe la training sunt rugaţi să expedieze un CV actualizat la adresele de e-mail anastasia_nani@yahoo.co.uk, mariana_rata@yahoo.com şi info@anticoruptie.md. Telefon: 022 109 020. Persoane de contact - Anastasia Nani şi Mariana Raţă. 

Termenul-limită de înscriere este luni, 15 mai. Numărul de locuri este limitat.

Training-ul este parte a proiectului „Mobilizing civil society to support judicial integrity in the Republic of Moldova” („Mobilizarea societății civile cu scopul de a susține integritatea în sistemul judecătoresc în Republica Moldova” - n.r.), desfășurat de Centrul de Investigații Jurnalistice şi Freedom House, cu susţinerea financiară a Departamentului de Stat al SUA.