Apel de înscriere la un training privind reformele și integritatea în sistemul judecătoresc: indentificarea subiectelor, documentare și acces la informație

Centrul de Investigaţii Jurnalistice anunță înscrierea la un nou training pentru jurnaliștii interesați de subiectele din domeniul Justiției și realizarea investigațiilor jurnalistice. Sesiunea se va desfășura la data de 21 august, în incinta ULIM.

În cadrul trainingului, participanţii vor învăţa cum să documenteze subiecte ce țin de reformele în justiție și integritatea în sistemul judecătoresc, cum să documenteze averile judecătorilor, procurorilor și polițiștilor, folosind bazele de date și diferite instrumente de căutare și vor afla care este rolul Procuraturii în reformarea Justiției. Un subiect aparte vor fi tehnicile și instrumentele noi de obținere a informației din domeniul Justiției.

Cine se poate înscrie?

Jurnaliştii interesați de abordarea subiectelor din Justiție.

Doritorii să participe la training sunt rugaţi să expedieze un CV actualizat și un mesaj de motivație la adresa de e-mail colun.mariana@gmail.com. Telefon: 078094358. Persoană de contact - Mariana Colun. 

Trainerii vor fi experți în domeniul justiției și accesului la informație, precum și jurnaliști de investigație cu experiență în domeniul scrierii materialelor despre justiție.

Numărul de locuri este limitat.

Training-ul este parte a proiectului „Mobilizarea societății civile cu scopul de a susține integritatea în sectorul Justiţiei în Republica Moldova”, desfășurat de Centrul de Investigații Jurnalistice şi Freedom House, cu susţinerea financiară a Departamentului de Stat al SUA.