Ateliere de instruire pentru profesori şi studenţi: cum identificăm şi combatem propaganda, dezinformarea și știrile false

Expert Forum România și Centrul de Investigatii Jurnalistice din Moldova (CIJM) vă invită la o serie de ateliere despre propagandă, dezinformare și știri false și despre metode practice prin care acestea pot fi identificate, prevenite și combătute.

Vom discuta despre ceea ce sunt, cum apar, cum sunt distribuite și vom prezenta instrumente ce pot fi folosite pentru a le combate. Ne vom uita peste studii de caz, peste știri care au împânzit posturile radio și TV sau presa din Republica Moldova și vom analiza punctual de ce au devenit acestea populare și despre rolul social media în difuzarea acestora. De asemenea, vom planifica utilizarea acestor instrumente la clasă și în alte contexte educaționale.

Atelierele gratuite vor avea loc pe 15 noiembrie, pentru studenți și pe 17 noiembrie pentru profesori și vor fi susținute de Sorin Ionita, expert politici publice (EFOR), Septimius Pârvu, expert în bună guvernare și alegeri (EFOR), și Cornelia Cozonac, jurnalist și președintă a CIJM.

Detalii și înscrieri:
www.expertforum.ro/training-despre-dezinformare-studenti/
www.expertforum.ro/training-despre-dezinformare-profesori/


Proiect finanțat printr-un grant al Black Sea Trust for Regional Cooperation. Opiniile exprimate în scris sau în publicațiile electronice nu reprezintă în mod necesar poziția Black Sea Trust, a German Marshall Fund sau ale partenerilor săi.