Follow the money: Workshop privind tehnicile utilizate în jurnalismul de investigație cu Paul Radu și Miranda Patrucic de la OCCRP

Data desfășurării: 7-9 noiembrie 2018

Locul desfășurării: Universitatea Central Europeană, Budapesta, Ungaria

Mai multe informații despre workshop sunt disponibile aici.

Urmărește banii, urmărește banca, urmărește intermediarii. Un atelier de lucru privind modul de urmărire și expunere a criminalității organizate și a corupției. Cum gândesc criminali, cum își cresc influența și unde ascund câștigurile lor ilicite? Jurnaliștii de investigație de la OCCRP vor împărtăși date, instrumente și abilități pentru a opri politicienii corupți de a-și desfășura activitatea ca de obicei. O experiență practică în care participanții vor primi seturi de date și vor colabora pentru a realiza investigații transfrontaliere.

Participanții vor:

  • Dobândi abilități pentru a efectua investigații privind tranzacțiile de afaceri la nivel global;
  • Afla despre schemele de corupție și cum acestea pot fi descoperite;
  • Accesa și afla cum să utilizeze baze de date globale;
  • Învăța cum să interpreteze și să prezinte datele găsite;
  • Învăța cum să adune și să prezinte dovezi pentru a expune corupția.

Cursul este recomandat jurnaliștilor de investigație, celor interesați de metodologia jurnalismului de investigație, organizațiilor donatoare care finanțează jurnalismul, cercetătorilor și celor care monitorizează afacerile.

Aptitudini:

Cursul va aborda toate aspectele cheie legate de etapele de cercetare necesare pentru elaborarea unei investigații. Aceasta va include identificarea și accesul la surse, tehnicile de intervievare criminalistică, inclusiv scenariile și strategiile de intervievare și alegerea celor mai bune întrebări și utilizarea instrumentelor de cercetare existente, inclusiv căutări prin baze de date și documente publice, prelucrarea și verificarea datelor utilizate în articolele de investigație.

Locul desfășurării workshop-ului:

Workshopul va avea loc la Budapesta, capitala Ungariei. Locul de desfășurare a workshop-ului este la Universitatea Central Europeană (CEU), situată în inima Budapestei.

Taxă de școlarizare: 500 EUR + TVA

Taxa nu include cazarea, costurile călătoriei și mesele.

Deadline: 30 septembrie 2018.

Vă puteți înscrie prin trimiterea unui e-mail la cmds@ceu.edu.

Pentru mai multe informații despre atelier, vă rugăm să o contactați pe Eva Bognar la bognare@spp.ceu.edu.