Stagiile ICFJ Knight, Jurnalismul de date, Europa Centrală și de Est

Centrul Internațional pentru Jurnaliști caută solicitanți remarcabili, cu o experiență puternică în domeniul jurnalismului de date, pentru un stagiu la ICFJ Knight de un an pentru promovarea tehnicilor jurnalistice bazate pe date în Europa Centrală și de Est.

Stagiarul va colabora cu Proiectul de Raportare a Criminalității Organizate și a Corupției (OCCRP), care susține o rețea de centre de jurnalism de investigație din regiune, fiind specializată în descoperirea crimei organizate și corupției la scară largă în guverne și industrie. Împreună cu OCCRP, stagiarul va ajuta centrele membre selectate din regiune să profeseze mai rapid, mai ieftin și mai sigur jurnalism de investigație bazat pe date. Acest lucru va însemna că mai multe istorii pot fi produse la costuri mai mici, crescând sustenabilitatea centrului. Stagiarul va realiza proiecte pentru a se asigura că impactul va fi măsurabil și va dura dincolo de stagiu.

Candidatul ideal va avea:

  • Experiență semnificativă ca jurnalist de date cu abilități în găsirea unui subiect bun în date
  • Posibilitatea instruirii celorlalți în tehnicile de achiziție, curățare, analiză și vizualizare a datelor
  • Excelente abilități interpersonale pentru a dezvolta colaborări cu newsroom-urile
  • Competențe dovedite în conducerea echipelor digitale și de jurnalism de date în redacții și în mai multe proiecte de știri concurente
  • Experiență în utilizarea instrumentelor de comunicare securizate pentru munca colaborativă
  • Experiența și posibilitatea de a călători în mod extensiv în regiunea țintă, printre care se numără Statele Baltice, Balcani și Caucaz. (Stagiarul va avea sediul fie în Sarajevo, Bosnia-Herțegovina sau în altă locație a centrelor membre care va fi convenabilă pentru a călători în regiune).
  • Experiență în măsurarea rezultatelor, cum ar fi impactul conținutului, adoptarea tehnologiei și implicarea audienței
  • Abilitatea de a comunica rezultatele prin scriere și vorbire publică
  • Fluență în engleză. Cunoașterea limbilor ruse, BCS sau a altor limbi regionale este un plus.

Cum să aplicați

Aplicațiile vor fi acceptate în mod continuu, cu scopul de a începe cât mai curând posibil stagiile.

Dacă sunteți interesat, vă rugăm să aplicați aici și selectați "Central / Eastern Europe" la pagina 1 a formularului. Puteți adresa orice întrebări la: Luisa Pires Luciano la lpiresluciano@icfj.org.

Pentru mai multe informații despre stagiile ICFJ Knight, inclusiv despre beneficiile și cheltuielile financiare acoperite de burse, consultați întrebările frecvente. De asemenea, îi încurajăm pe candidați să vadă proiectele și stagiarii noștri actuali, pentru a înțelege mai bine activitatea celor de la stagiile Knight.