Training pentru jurnaliști: utilizarea bazelor de date în documentarea cazurilor de corupție

Centrul de Investigații Jurnalistice anunță înscrierea la trainingul „Tehnici de investigare a cazurilor de corupție, abuzuri ale demnitarilor, afaceri ilegale și crime transfrontaliere prin utilizarea bazelor de date deschise”.

În cadrul instruirii se va pune accentul pe utilizarea bazelor de date deschise, inclusiv a celor internaționale, în investigarea cazurior de corupție, îmbogățire ilicită, trafic de influență, gestionare frauduloasă sau ineficientă a banilor publici, achizițiile publice, finanțarea partidelor politice și alte chestiuni de interes public. Prezentările vor fi făcute de jurnaliști cu experiență din cadrul CIJM, dar și de experți specializați în lucrul cu datele.

Proiectul este susținut de Fundația SOROS-Moldova și are ca scop creșterea abilităților jurnaliștilor, studenților la facultățile de jurnalism de a lucra cu bazele de date, instrumentele de vizualizare a informației, de a deprinde modalitățile, metodele și instrumentele disponibile pentru a simplifica munca în realizarea materialelor jurnalistice dintr-o perspectivă nouă și relevantă.

Trangingul va avea loc pe data de 24-25 noiembrie la sediul Centrului de Investigații Jurnalistice ( str. M. Kogălniceanu, 66, etajul IV).

Persoanele din teritoriu vor avea asigurată cazare.

Doritorii de a se înscrie la training trebuie să transmită  o confirmare cu datele de contact la adresa electronică nataporubin@gmail.com,  persoană de contact: Natalia Porubin.