Integritate

Lista neagră a candidaților pentru alegerile parlamentare din 28 noiembrie 2010

Foto: CIJM

O echipă de jurnaliști a monitorizat peste 150 de candidați antrenati in cursa electorala pentru Parlament din 28 noiembrie 2010, numărul persoanelor monitorizate fiind luat în funcție de șansele formațiunilor politice de a accede în Parlament, conform sondajelor de opinie.

Lista candidaților pătați a fost publicată întrun buletin, cu un tiraj de 200.000 exemplare, care va fi distribuit alegatorilor prin toata țara. Buletinul prezintă argumente privind incompatibilitatea unor candidați de pe listele partidelor cu funcția de deputat, din perspectiva criteriilor de integritate morală ale societății civile. Lista candidaților compromiși poate fi accesată și pe site-ul Inițiativei Civice Pentru un Parlament curat www.moldovacurata.md, unde puteti plasa comentarii referitor la candidatii inclusi in liste. Nici un partid nu s-a conformat cererii Inițiativei Civice Pentru un Parlament Curat să-și retragă "candidatul pătat" de pe liste. În lista din acest an au intrat 30 de aspiranti la fotoliul de deputat: 22 de pe listele Partidului Comunistilor, 3 persoane de la PLDM, cate 2 persoane de la PDM si PL si o persoana de la AMN.

Versiunea română

Versiunea rusă

Materialele de pe platforma www.investigatii.md pot fi preluate în limita a 1.000 de semne. În cazul paginilor web, în mod obligatoriu, trebuie indicată sursa şi linkul direct la articol. În cazul publicațiilor tipărite, posturilor de radio și televiziunilor va fi indicată sursa. Preluarea integrală este permisă doar în condiţiile unui acord prealabil cu Centrul de Investigații Jurnalistice.

Comentarii