Mariana Rață

Cum își bate joc acest stat de copiii noștri!

Acest text este adresat celor care mor de grija poporului, dar mai ales celor care șterg mucii și fundurile copiilor în campaniile electorale, atunci când cerșesc voturi. 
În imaginile de mai jos este meniul zilnic al micuților de la gradiniță, în primele zile ale acestui an.

 
La ora 15.00, când micuții se trezesc din somn, li se dă să mănânce lapte cu pâine goală (!!!). Atât! Ieri, copiii nu au primit niciun gram de carne, niciunul!!!

În august 2016, Ministerul Sănătății a adoptat un nou ordin cu privire la alimentația copiilor. Ordinul prevede clar - un copil de 4-6 ani trebuie să consume zilnic 2000 de kcal (vezi imaginea de mai jos). Eu nu sunt mare nutriționist, dar am făcut  un calcul aproximativ - în acest meniu sunt vreo 1300 de kcal. Dar dacă găsește cineva în acest meniu 70 de grame de proteine, atat cât prevede norma stabilită tot de guvernanții noștri, apoi eu îi dau medalie! Fructe? De unde într-o țară agrară?

Nu știu dacă trebuie să pierd timpul explicând  ce efecte are asupra unui organism în creștere malnutriția. Pot să vă spun doar atât, din acest meniu zilnic, copiii nu mănâncă nici jumătate, pentru că mâncare este proastă, foarte proastă. Copiii noștri, nesimțiților, înfometează la grădiniță!!! Și se îndoapă seara, când ajung acasă. Fac gastrite, pancreatite, anemii.

Eu nu mai vreau să văd două demisii în sistem pentru ceea ce li se întâmplă copiilor. Eu vreau să văd măcar 40 de indivizi la dubă și vreo 40 de funcționari și demnitari demiși!


Le doresc tuturor filipilor, chirtoacelor, dodonilor, canzilor și tot așa mai departe, să aibă parte doar de astfel de meniuri!

Precizare - în meniu scrie că acesta costă 17 lei, statul contribuie cu 17.70. Părinții, ca să știți, mai contribuie și ei cu vreo 10 lei pe zi. Deci nu e vorba de lipsă de resurse financiare, ci de... nu știu ce să cred.

Opiniile exprimate în rubrica de bloguri sunt asumate în totalitate de bloggeri şi nu reprezintă neapărat poziţia CIJM.

Toți bloggerii portalului