Anastasia Cucuruz

Tot mai mulți moldoveni aleg să emigreze în siguranță

Consultanţii de la Linia fierbinte pentru o migraţie sigură – 0 800 77777 au recepţionat recent apelul cu numărul 100 000. Serviciul telefonic activează în Republica Moldova din 2001 şi este gestionat de Centrul Internaţional „La Strada”.

Potrivit datelor statistice, peste 80% din numărul total de apeluri au fost apeluri de prevenire a cazurilor de trafic, în timp ce în 7% din cazuri persoanele au apelat linia fierbinte pentru a cere ajutor pentru prezumate victime ale traficului de fiinţe umane.

Din 2013, consilierii de la Linia fierbinte sunt implicaţi şi în activităţi de informare privind angajarea temporară a lucrătorilor din Republica Moldova în Israel. Activitatea este urmare a implementării unui acord bilateral dintre Republica Moldova şi Statul Israel.

Până acum, au avut loc nouă etape ale proiectului, cea de-a zecea fiind acum în desfăşurare. Ca rezultat, Centrul Internaţional “La Strada”, în parteneriat cu Centrul de Migraţie Internaţională şi Integraţie Israel şi cu Agenţia Naţională de Ocupare a Forţei de Muncă, a facilitat angajarea în Israel pentru câteva mii de persoane, cetăţeni ai Republicii Moldova. Dintre care – 2 371 doar în anul 2016.

Linia Fierbinte - 0 800 77777 poate fi apelată gratuit de pe teritoriul Republicii Moldova. Totodată, apelurile de peste hotare sunt aşteptate la numărul de telefon + 373 (22) 23 33 09.

Opiniile exprimate în rubrica de bloguri sunt asumate în totalitate de bloggeri şi nu reprezintă neapărat poziţia CIJM.

Toți bloggerii portalului