Integritate

În urma unei anchete realizate de „Adevărul“, ministrul Justiţiei cere procurorilor să investigheze averea judecătoarei Cernat

Foto: adevarul.ro

Oficial, proprietara „casei din poveşti“ este pensionara Ana Rusu, de 80 de ani, soacra Ninei Cernat

Ministrul Justiţiei, Oleg Efrim, a sesizat astăzi Procuratura Generală, după ce „Adevărul" a publicat o anchetă care o vizează pe judecătoarea Nina Cernat de la Curtea Supremă de Justiţie.

Nina Cernat de la Curtea Supremă de Justiţie locuieşte într-un imobil din complexul de lux „Oraşul poveştilor" din Capitală. Proprietară e soacra sa, căreia

Foto: adevarul.ro

instanţa i-a dat câştig de cauză, obligând firma ce a ridicat casa să-i plătească 25 de milioane de lei pentru că n-a efectuat la timp lucrările de construcţie.

În declaraţia sa de venit pe 2011, Nina Cernat nu a indicat niciun imobil, iar singurul său venit ar proveni din salariul de judecător şi retribuţia pentru activitatea pedagogică.

Oleg Efrim a solicitat Procuraturii Generale să verifice aceste informaţii, precum şi detaliile tranzacţiei dezvăluite de "Adevărul", pentru a se asigura că nu este un caz de deţinere deghizată a unei proprietăţi.
De asemenea, ministrul Justiţiei cere Procuraturii să-l informeze despre rezultatele cercetărilor în termeni proximi.

Asupra celorlalte detalii din investigaţia publicată de "Adevărul" Ministerul Justiţiei se va pronunţa după ce Curtea Supremă de Justiţie va examina recursul privind plata compensaţiei de 25 de milioane de lei.

Investigaţia a fost realizată în cadrul campaniei „Toleranţă zero corupţiei. Fi-i activ şi pune corupţia la zid” desfăşurată de Centrul de Investigaţii Jurnalistice cu suportul Programului Bună Guvernare al Fundaţiei Soros Moldova.


Comunicat de presa 

Ministrul Justiţiei a sesizat Procuratura Generală în cazul proprietăţilor judecătoarei Nina Cernat

Foto: europeanul.org

Ministrul Justiţiei, Oleg Efrim, a sesizat astăzi Procuratura Generală, în legătură cu investigaţia realizată de reporterii ziarului ”Adevărul” ce o priveşte pe judecătoarea Curţii Supreme de Justiţie, Nina Cernat.

Potrivit informaţiilor publicate de ”Adevărul”, Nina Cernat ar locui într-un imobil estimat la câteva zeci de milioane de lei, situat în complexul de lux ”Oraşul Poveştilor” din municipiul Chişinău. Imobilul în cauză este înregistrat ca proprietate a Anei Rusu, soacra Ninei Cernat, şi este obiectul unui litigiu în urma căruia instanţa de judecată a obligat firma ce a ridicat casa să-i plătească acesteia 25 de milioane de lei, pentru că n-a finalizat la timp lucrările de construcţie. Totodată, publicaţia atrage atenţia că în declaraţia sa de venit pe 2011, Nina Cernat nu a indicat niciun imobil, iar singurul său venit ar proveni din salariul de judecător şi retribuţia pentru activitatea pedagogică.

În legătură cu acestea, Oleg Efrim a solicitat Procuraturii Generale să verifice aceste informaţii, precum şi detaliile tranzacţiei dezvăluite de ”Adevărul”, pentru a se asigura că nu este un caz de deţinere deghizată a unei proprietăţi.

De asemenea, ministrul Justiţiei cere Procuraturii să-l informeze despre rezultatele cercetărilor în termeni proximi. Asupra celorlalte detalii din investigaţia publicată de ”Adevărul” Ministerul Justiţiei se va pronunţa după ce Curtea Supremă de Justiţie va examina recursul privind plata compensaţiei de 25 de milioane de lei.

2012.08.02

Materialele de pe platforma www.investigatii.md pot fi preluate în limita a 1.000 de semne. În cazul paginilor web, în mod obligatoriu, trebuie indicată sursa şi linkul direct la articol. În cazul publicațiilor tipărite, posturilor de radio și televiziunilor va fi indicată sursa. Preluarea integrală este permisă doar în condiţiile unui acord prealabil cu Centrul de Investigații Jurnalistice.

Comentarii