Integritate

Lista neagră a candidaților pentru alegerile parlamentare din 29 iulie 2009

Foto: CIJM

O echipă de jurnaliști a monitorizat peste 200 de candidați antrenati in cursa electorala pentru Parlament din 29 iulie 2009, numărul persoanelor monitorizate fiind luat în funcție de șansele formațiunilor politice de a accede în Parlament, conform sondajelor de opinie.

Lista candidaților pătați a fost publicată întrun buletin, cu un tiraj de 200.000 exemplare, care va fi distribuit alegatorilor prin toata țara. Buletinul prezintă argumente privind incompatibilitatea unor candidați de pe listele partidelor cu funcția de deputat, din perspectiva criteriilor de integritate morală ale societății civile. Lista candidaților compromiși poate fi accesată și pe site-ul Inițiativei Civice Pentru un Parlament curat www.moldovacurata.md, unde puteti plasa comentarii referitor la candidatii inclusi in liste si puteti vizualiza reactiile partidelor in legatura cu listele propuse de Inițiativa Civică. Niciun partid nu s-a conformat cererii Inițiativei Civice Pentru un Parlament Curat să-și retragă "candidatul pătat" de pe liste.

Versiunea română

Versiunea rusă

Materialele de pe platforma www.investigatii.md pot fi preluate în limita a 1.000 de semne. În cazul paginilor web, în mod obligatoriu, trebuie indicată sursa şi linkul direct la articol. În cazul publicațiilor tipărite, posturilor de radio și televiziunilor va fi indicată sursa. Preluarea integrală este permisă doar în condiţiile unui acord prealabil cu Centrul de Investigații Jurnalistice.

Comentarii