Youth4Regions 2024: Programul UE pentru jurnaliștii aspiranți

Jurnaliștii aspiranți din Armenia, Azerbaidjan, Georgia, Republica Moldova și Ucraina sunt invitați să participe să participe la programul Youth4Regions anunțat de Comisia Europeană. Programul este planificat pentru perioada 5 – 11 octombrie 2024 și va avea loc la Bruxelles, Belgia.

Youth4Regions îi ajută pe studenții la jurnalism și pe tinerii jurnaliști să afle ce face Uniunea Europeană în regiunea lor.

Programul include cursuri de formare în domeniul jurnalismului și al afacerilor europene, mentorat din partea unor jurnaliști consacrați, vizite la organizații media și instituții europene, precum și experiență de lucru certificată de Comisia Europeană în calitate de jurnaliști care acoperă Săptămâna Regiunilor UE. La finalizarea programului, participanții devin parte a rețelei Youth4Regions Alumni.

De asemenea, Comisia Europeană va selecta, dintre participanții la program, trei câștigători ai premiului Megalizzi – Niedzielski 2024 pentru jurnaliști aspiranți. Premiul Megalizzi -Niedzielski onorează memoria lui Antonio Megalizzi și a lui Bartek Piotr Orent-Niedzielski, tineri jurnaliști europeni cu un puternic atașament față de UE și valorile sale, care au decedat în urma unui atac terorist la Strasbourg la sfârșitul anului 2018. 

Cheltuielile de cazare, masă și călătorie sunt acoperite de Comisia Europeană.

Termenul limită pentru aplicare este 8 iulie.

Mai multe detalii despre programul Youth4Regions 2024 sunt disponibile în Comunicatul de presă al Comisiei Europene.

Clink aici pentru a aplica.