Granturi pentru mass-media: Publicul întâi de toate

Granturi cu o valoare de aproximativ 250.000 USD vor fi oferite instituțiilor mass-media de International Fund for Public Interest Media (IFPIM) în cadrul apelului de finanțare „Publicul întâi de toate: investiții în strategii pentru a servi mai bine publicul”. În total în cadrul apelului la nivel global sunt disponibile peste 5 milioane USD sub formă de granturi, de care vor putea beneficia instituții mass-media din 40 de țări ale lumii, inclusiv Ucraina, Armenia, Republica Moldova și Georgia. 

Grantul este destinat elaborării de către instituțiile mass-media a planurilor privind implicarea și extinderea audienței.

În procesul de selecție se va acorda prioritate instituțiilor media care joacă un rol vital în jurnalismul de interes public în țările în care activează și care se confruntă cu o situație financiară dificilă ca urmare a condițiilor pieței locale.

În cadrul apelului curent, sunt eligibile organizațiile media care:

  1. Sunt o entitate juridică, însă nu sunt niciuna dintre următoarele:

O companie listată la bursă și/sau tranzacționată;

O filială a unei organizații sau corporații mai mari cu activități semnificative în alte domenii decât mass-media;

Deținută majoritar de un actor politic activ.

  1. Corespunde definiției Fondului Internațional pentru mass-media de interes public și este axată pe publicarea de conținut original, de interes public.
  2. Operează în una sau mai multe dintre cele 40 de țări eligibile (consultați Întrebări frecvente pentru lista completă)
  3. Are costuri totale anuale de cel puțin 300.000 USD în ultimul an fiscal
  4. Activează și a publicat continuu mai mult de trei ani
  5. Nu a distribuit dividende acționarilor în ultimii trei ani
  6. Are un venit net sub 5% din venitul total (media de peste 3 ani) și un flux de numerar de mai puțin de 12 luni

Propunerile înaintate vor trebui să include o strategie de audiență, inclusiv obiectivele și rezultatele care urmează să fie obținute cu sprijinul grantului.

Termen-limită de aplicare: 1 iulie 2024.

Mai multe detalii despre condițiile de aplicare și formularul de aplicare sunt disponibile la: https://opencall.ifpim.org.