Tutorial video // Cum sesizăm abuzurile pe Harta Corupției a portalului Anticoruptie.md

Tutorialul învață cititorii cum să sesizeze pe Harta Corupției a portalului Anticoruptie.md cazurile în care funcționarii cheltuiesc în mod fraudulos, fac risipă, abuzează sau gestionează greșit banii publici. 

Atunci când funcționarii cheltuiesc în mod fraudulos, fac risipă, abuzează sau gestionează greșit banii publici, aceasta ne poate costa milioane de lei. Dacă ai fost martorul unor astfel de abuzuri sau dacă ai informații despre aranjarea unor licitații sau irosirea banilor publici, te îndemnăm să le sesizezi confidențial pe Harta Corupției a portalului Anticoruptie.md.

Accesează Anticoruptie.md, fă scroll până la Harta Corupției și click pe butonul sesizează. Indică mai întâi localitatea unde a avut loc cazul despre care vrei să relatezi, bifează tipul sesizării, dă-i un titlu generic, iar apoi descrie problema. Lasă numele tău și un număr de telefon sau o adresă de email în cazul în care vrei să luăm legătura cu tine pentru mai multe detalii. Dacă ai la dispoziție documente pe care vrei să ni le arăți, le poți adăuga. Asigură-te că ai completat corect toate câmpurile și fă click pe butonul „publică sesizarea”.

Echipa Centrului de Investigații Jurnalistice colectează aceste sesizări și le raportează autorităților competente, care apoi le investighează. Cele mai relevante cazuri au ajuns subiectele mai multor investigații jurnalistice.