APLICĂ PENTRU TABĂRA DE VARĂ GIRLSGOIT ȘI DEVINO AMBASADOARE A TEHNOLOGIILOR

Îți dorești o carieră în domeniul STEM (științe, tehnologii, inginerie și matematică) și vrei să îți faci studiile la una din aceste specialități la universitate sau instituții de învățământ secundar, dar nu ești sigură dacă este decizia corectă?

Nu îți fă griji, prin participarea la Tabăra de Vară poți obține suportul necesar pentru a lua decizia corectă și poți acumula cunoștințe tehnice relevante și necesare. Am planificat un program de 10 zile de învățare în domeniul STEM ca  să descoperi care este pasiunea ta, să interacționezi cu alte tinere care împărtășesc aceeeași pasiune în unul din domeniile: dezvoltare web, robotică sau printare 3D. Ne vom asigura ca programul de învățare să conțină și activități în echipă, jocuri de cunoaștere și program dedicat viitoarelor ambasadoare ale tehnologiilor. Toate acestea pentru o experiență bogată și diversă.

Programul Taberei de Vară te va ajuta să descoperi domeniul științei, tehnologiilor, ingineriei și al matematicii (STEM), dar și te va inspira să devii o ambasadoare a tehnologiilor care să aducă aceste cunoștințe acumulate altor tineri din comunitatea din care faci parte. Astfel, programul te va forma ca și personalitate și promotoare al domeniului STEM.

Tabăra de Vară se va desfășura în perioada 21-30 iulie în Chișinău. Pentru a fi eligibilă să aplici la Tabăra de Vară trebuie să ai vârsta cuprinsă între 16 și 20 de ani și să fii pasionată de tehnologii. Locația va fi anunțată după selecția participantelor, viitoare ambasadoare STEM. Aplicarea online poate fi găsită aici sau pe site-ul: http://www.girlsgoit.org/summercamp.html

GirlsGoIT este un program susținut de către UN Women Moldova, Ambasada Suediei la Chișinău, Agenția Elvețiană pentru Dezvoltare, Premiile Google Rise, Proiectul de Competitivitate al USAID, Moore Stephens KSC Moldova, Spark Research Lab și implementat de către TEKEDU. Partenerii ai Taberei de Vară sunt FFW Agency și Mixbook. Partenerii de ateliere: Universitatea Tehnică a Moldovei (UTM) și Atelier 99.

GirlsGoIT este un program național care oferă acces, educație și promovare pentru fete în domeniul tehnologiilor. Cu suportul părinților și al partenerilor, am implementat deja cu succes două ediții ale Taberei de Vară în 2015 și 2016. GirlsGoIT este prezent în 11 regiuni din Moldova, prin intermediul unei rețele de 11 cluburi locale. Rețeaua de cluburi locale este coordonată de ambasadoarele programului GirlsGoIT care contribuie la impactul local al programului cu suportul instituțiilor de învățământ și a bilbiotecilor locale – www.girlsgoit.org