EFOR organizează la Chișinău un atelier practic despre fraude în achiziții publice, finanțarea ilegală a partidelor politice și clientelism politic

Expert Forum vă invită la un atelier practic despre clientelism politic, achiziții și investiții din bani publici. Vom prezenta concluziile EFOR din ultimii șapte de ani de investigații și vă arătăm cum să urmăriți traseul alocărilor arbitrare de fonduri, banii ilegali și vulnerabilitățile legate de achiziții publice. Vom identifica împreună nereguli și vom construi investigații. Vom diseca baze de date, ne vom uita cu atenție la achiziții publice și vom analiza tipare care pot părea suspecte. Discutăm despre ceea ce se întâmplă în Republica Moldova, dar vom lua în calcul și exemple de clientelism politic din România și Georgia.

Participarea la workshop este gratuită, pe bază de confirmare. Pot participa la training jurnaliști, bloggeri sau activiști civici. Înscrierea este deschisă și celor interesați care provin din alte localități/raioane.

Ne vom întâlni joi, 1 noiembrie, de la ora 9.30 la Chișinău pentru aproximativ 6 ore. Atelierul va fi susținut de Sorin Ioniță, expert politici publice și Septimius Pârvu, expert în bună guvernare și alegeri la Expert Forum, Valeriu Pașa, Comunitatea Watchdog.md, precum și de alți experți în domeniu, inclusiv de la Centrul de Investigații Jurnalistice.

Pentru înscrieri vă rugăm să completați până la 31 octombrie, ora 12 acest formular.