EFOR organizează o nouă ediție a Școlii pentru Democrație

Expert Forum (EFOR) organizează o nouă ediție a Școlii pentru Democrație în perioada 26 – 30 octombrie 2019, la Sinaia.

Școala pentru Democrație este un program al Expert Forum care își propune să creeze un mediu inovator de învățare pentru profesorii care doresc să descopere instrumente alternative și eficiente de educare și implicare activă a tinerilor.

Expert Forum este un think tank din Bucureşti înfiinţat de experţi cunoscuţi în politici publice şi reforma administraţiei. Domeniile pe care le acoperim includ: reforma administraţiei şi integritate; descentralizare şi finanţe publice; reforma justiţiei şi anticorupţie; politici sociale şi pensii; energie şi transporturi; sănătate; procese electorale şi cetăţenie activă.

Vom selecta un număr de 18 profesori din Republica Moldova pasionați de educația pentru democrație și metode nonformale, care predau la gimnaziu sau liceu. În cele cinci zile de activități non-formale și întâlniri cu experți vom aborda concepte legate de democrație și implicare civică. Ulterior, vom sprijini dezvoltarea și punerea în practică a unor proiecte civice cu implicarea tinerilor în localitățile de unde provin profesorii.

Ce presupune Școala pentru Democrație?

  • Un training de 5 zile în care vom pune accentul pe metode non-formale de învățare; sesiuni despre concepte cheie legate de democrație și stat de drept, dezinformare și alegeri; activități practice de înțelegere a mecanismelor participative și a cetățeniei active; sesiuni de pregătire a unor proiecte civice
  • Schimb de experiență cu profesori din România, parte a rețelei extinse a Școlii pentru Democrație
  • Mentorat pentru pregătirea unor proiecte civice, participative în comunități
  • Sprijin pentru punerea în practică a unor proiecte civice în comunitățile de unde provin profesorii, cu sprijin financiar și tehnic de la Expert Forum

Cum se pot înscrie profesorii interesați?

Profesorii interesați trebuie să trimită:

  • un curriculum vitae (CV) de maximum 3-4 pagini
  • o idee de inițiativă civică realistă (minim o jumătate de pagină, maximum 2 pagini), pe care ar vrea să o pună în aplicare și care ar putea îmbunătăți mersul lucrurilor în școală sau comunitate; 
  • formularul de candidatură (unde se vor încărca și CV-ul, alături de ideea de proiect, menționate mai sus) este disponibil aici: www.expertforum.ro/scoalapentrudemocratie/inscriere.

Participarea este gratuită, organizatorii vor acoperi costurile cu materialele de training, mesele și cazarea în camere duble la Sinaia, precum și transportul. Profesorii care au participat la edițiile anterioare nu mai pot participa la acest apel de candidaturi.

Toate detaliile despre acest apel se găsesc pe pagina www.expertforum.ro/scoalapentrudemocratie/moldova-2019.  

Termen pentru candidaturi: 20 septembrie 2019, ora 23.59.

Informații suplimentare: Septimius Pârvu, manager de proiect, septimius.parvu@expertforum.ro, +40787.638.315

Detalii despre edițiile anterioare, www.expertforum.ro/scoalapentrudemocratie.