Training pentru jurnaliști: Respectarea libertății de exprimare și neadmiterea limbajului discriminatoriu în mass-media

Institutul pentru Drepturile Omului din Moldova (IDOM) în parteneriat cu Centrul de Investigații Jurnalistice anunță înscrierea la trainingul „Respectarea libertății de exprimare și neadmiterea limbajului discriminatoriu în mass-media”.

În cadrul instruirii participanții vor învăța cum să mediatizeze subiectele cu implicarea persoanelor cu dizabilități mentale și persoanelor care trăiesc cu HIV pozitiv utilizând un limbaj nediscriminatoriu, precum și importanța asigurării confidențialității ca și garanție împotriva abuzurilor.

Prezentările vor fi făcute de avocații IDOM Olesea Doronceanu și Andrei Lungu, dar și de Dumitru Russu, coordonatorul Programului de monitorizare și raportare al IDOM.

Trangingul va avea loc la data de 13 iunie, între orele 14.00 și 17.00, la sediul Centrului de Investigații Jurnalistice (str. M. Kogălniceanu, 66, etajul IV).

Participanților din teritoriu li se vor rambursa cheltuielile pentru transport la prezentarea tichetului.

Doritorii de a se înscrie la training trebuie să transmită  o confirmare cu datele de contact până vineri, 9 iunie, la adresa electronică colun.mariana@gmail.com. Pentru alte detalii, apelați la 078094358. Persoană de contact: Mariana Colun.

Evenimentul este susținut financiar de Agenția Suedeză pentru Dezvoltare și Cooperare Internațională (SIDA).